Princeza Jelisaveta u Ribarskoj banji

Objaveljno u Aktivnosti, Ribarska banja dana 27.08.2009.

Gazila Moravu

Princeza u Ribarsoj banji

Princeza u Ribarsoj banji

Od svih banja u kojima je boravio, kralj Petar Prvi najviše je voleo lepoticu podno Jastrepca – Ribarsku banju. Tako je bilo nekada. A sada, kad poželi da se odmori, ovde dolazi i njegova bratanica, princeza Jelisaveta Karađorđević. Tu je redovno kada joj je potrebno da prikupi snagu, da oslušne prirodu, da bude u društvu svojih novih prijatelja…

Dok je u banji, nema vremena “da sedne”. Šeta puteljcima između stoletnog rastinja, obavezno pešači do etnorestorana “Srndaljska vodenica”, smeštenog u dubokoj zabiti ove lepe planine. Igra basket, kupa se u otvorenim bazenima s termalnom vodom, obilazi svetinje…, a pre nekoliko dana bila je na celodnevnom splavarenju Južnom Moravom.

- Princeza je naš dragi gost i htela je da vidi našu novu ponudu – splavarenje Južnom Moravom. Divila se prirodnim lepotama ovog kraja, od manastira Sveti Roman u Đunisu, koji je iz devetog veka, odakle krećemo, pa sve do Stalaća, do tromoravlja. Prvi put je videla čuvene moravske meandre pored Mojsinjske planine, koja je u narodu poznata kao srpska Sveta gora. Na njoj se nalazi 77 crkava i crkvišta, a pored nekih svetinja smo se i odmarali – kaže dr Branislav Katančević, direktor Ribarske banje.

Princeza Jelisaveta ne krije da se najbolje odmori u Ribarskoj banji i da je “zaljubljena” u ovaj kraj. Uvek ističe da je ponosna što je pronašla banju u Srbiji koja se ne razlikuje od čuvenih, evropskih, onih s Pirineja.

- Ovo je pravi raj na zemlji. Ovo samo našoj Srbiji priroda može da podari. Ovi sposobni ljudi su umeli da u bajkovit ambijent na najbolji način uklope savremene sadržaje, da stalno nude nove, i to zaista treba videti i u svemu uživati – kaže princeza Jelisaveta.

Izvor: Večernje Novosti

Ostavite komentar